Меню Затваряне

Online юридически консултации в сферата на етажната собственост

online консултации за проблеми между съседите
CONSENS-M с удоволствие отговаря на Вашите въпроси, свързани с проблеми в общите части или между съседите! Не се притеснявайте да зададете своя въпрос!

   Опишете своя казус и/или въпрос в коментар и ще Ви бъде отговорено с ясни насоки към действията, които бихте могли и имате право да предприемете, за да решите своя проблем.

  CONSENS-M ще се радва да Ви бъде от полза за подобряване условията на живот в жилището Ви и по отношение на междусъседските Ви отношения.

Споделяне

1 Comment

  1. Силвия Ганчева

    Съседът над мен за пореден път ме наводнява, след което аз правя частични ремонти на апартамента, който обитавам. Той не поема дори част от разходите, тъй като нямал средства, което доведе до влошаване на отношенията ни. От м. 12.2019г след цялостен ремонт на стени, тавани и ламинат, застраховах жилището си.На 06.10.2020 г., след като два дни валя дъжд, установих, че на тавана на остъкления и усвоен като кухня мой балкон, има голямо мокро петно следствие от факта, че терасата на съседа не е остъклена и е открита, а явно и със спукана мозайка на пода. Уведомих застрахователното дружество, вещо лице посети дома ми, но искам да направя протокол, в който двама свидетели и домоуправителя да подпишат, че са видяли петното, а и те са свидетели на ремонта в къщи, който приключи преди 6 месеца. Моля за мостра, примерен протокол и да ме консултирате какъв е редът да подам граждански иск за възстановяване на щетата, макар, че тя е най-малката след няколкократните предишни наводнения в банята и коридора. За съжаление преди нямах застраховка или протокол, защото все си мислех, че на всеки може да се случи. Отношенията ни се влошиха след третото наводняване и от еднаквите му обяснения, че няма вина за това, че маркуча от пералнята, от налягането е излезнал от по- широката дупка в тръбата на мръсния канал, която е пробил. следващият път не беше забелязал, че се е спукала връзката на казанчето и коляното зад тоалетната чиния и т.н. и т.н. Изпратих майстор за моя сметка, оправи му проблемите и за благодарност след време ме напсува през балкона, тъй като беше пиян. Не съм контактувала с него до преди да се появи петното на ремонтирания ми таван на 06.10.2020г. Качих се с касиера на входа, да го уведомя за теча на балкона ми, той изкрещя в лицето ми куп нецензурни изрази, в смисъл че му дреме на … , че не му пука за мите течове и т.н. Смятам да не оставя безхаберието и нахалството му ненаказано.
    Моля за консултация как да постъпя и по какъв законов ред да го принудя да положи усилия си оправи повредите по пода на терасата или да подържа собствеността си до толкова, че да не ми вреди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *