Меню Затваряне

Каква е цената на упадъка във входа ви?

ремонт на вход

Собствениците на апартаменти с години не плащат задълженията си към етажната собственост. До какво водят тези бездействия?

Счупени пощенски кутии, спрян от движение асансьор, лющеща се мазилка по стените, развалена домофонна система, мръсотия по стълбището и мазето, и какво ли още не?

Закупувате си ново жилище в 30 или 40-годишна сграда. Жилището е спретнато, а и вие сте предвидили в бюджета си средства за основен ремонт. Проблемът, пред който се изправяте е извън входната врата – в общите части. Те са пълна разруха! И знаете, че сам не можете да се справите. Необходима е сериозна организация!

Как се е стигнало до тук?

Някога между съседите – собственици са се появили разногласия, независимо от какво естество. Неименуемо разногласията водят до делене по групички на съседите. По-активната група са неформалните лидери във входа, а останалите са малки групи и единаци, например, онези хора, които са съгласни с всичко и не желаят да влизат в кнфликт или друг тип хора, които дават открито мнение по въпросите, но противоположно на позицията на неформалните лидери.

Когато лидерите не знаят как да ръководят, се появяват проблемите. Не знаят как да организират и прозрачно да изпълнят бюджета на етажната собственост, не знаят как да изчислят месечните вноски и как да ги съберат от живущите. Недоволните в повечето случаи с право отказват да плащат за входа сметки, които са определени на седянка пред входната врата. С годините , неплащащите се увеличават, а входа започва да се руши. Ремонтите във входа стават все по-мащабни и скъпи. Неформалните лидери вдигат безпомощно ръце. Техните усилия не дадоха резултат. И входа е оставен на самотек. Чупят се пощенските кутии, мазилката се лющи, домофона не работи…. И всеки гледа настрани. Никой не вярва, че този вход някога може да изглежда добре. Изглежда е обречен. 

Каква е цената на упадъка във входа? Ниското самочувствие от грозните условия, в които живеете, неудобството да слизате от 5-ти етаж, за да отворите входната врата, изобщо да не разчитате, че ще си получите пощата, да стъпвате в локви по стълбището, когато навън е валял дъжд, да сте скарани с повечето съседи…

Какво е решението?

ОРГАНИЗАЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИТЕ ЧАСТИ

 

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.