Меню Затваряне

ПО-НИСКИ МЕСЕЧНИ ТАКСИ ЗА ЖИВУЩИТЕ В СГРАДИ В РЕЖИМ НА ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ

домоуправител варна ниски такси

Собствениците на апартаменти, които не се обитават, ще дължат такса за управление и такса за поддръжка, като се приравняват на имот с един живущ

   Касае се за увеличение средно в размер на около 4 лева месечно, но хората негодуват, защото не разбират мотивите на тези промени. Собствениците на необитаеми жилища се ядосани, че трябва да плащат за поддръжка на нещо, което от години не ползват. Те са на мнение , че след като те не замърсяват общите части, не ползват асансьор и осветление, не е правилно да заплащат всеки месец разходите им.

   Противно на тях, живущите в сградата са доволни, защото до сега цялата тежест за покриване на разходите се е падала само на тях. Те сочат обстоятелството, че стойността на абонаментните месечни такси за асансьорна поддръжка и почистване на общите части не се влияят от изминатият път на асансьора или степента на замърсяване във входа, а в същото време се чисти и пред вратата на необитаемият апартамент, както и аснасьорът бива поддържан в изправност от лицензирана фирма.

   С въвеждане на новите правила следва да бъде и преизчислена квотата участие на всеки обитател, като се съобрази по-високият делител в лицето на по-високият брой живущи, в който се числят и единиците живущи в необитаемите апартаменти или иначе казано след преизчислението месечните такси на тези, които живеят в сградата ще станат по-ниски.

   Тази промяна, обаче, може да се случи единствено по реда на свикване на общо събрание, гласуване на бюджет и приемане на новите по-ниски такси. До тогава на собствениците на необитаеми апартаменти ще се начислява размерът на същата такса, която до сега се е начислявала на всеки живущ, а от това следва, че в касата за управление и поддръжка на сградата ще се натрупа излишък от средства, който собствениците впоследствие на общо събрание заедно ще решат за какво да го използват.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.